AB Selezione Italian Spirits

Grappa och likör med stolt personlighet som skvallrar om Italiens storhet.

AB Selezione Italian Spirits är resultatet av en ny idé för italienska destillat: urval, lagring och strikt kvalitetsfokus ger några av de bästa italienska spritprodukterna som framställts på den italienska stöveln. Projektet är grundat av Antonella Bocchino, vars efternamn i sig leder tankarna till grappa. En ”fri själ” med djupa rötter i Piemonte, som har lyckats kombinera sin personliga familjehistoria med en önskan att utforska nya vägar. Detta har mynnat i en aldrig tidigare gjord resa: en djupdykning i en druvsort och dess väsen från Alperna till Medelhavet, den högt ansedda Moscato-druvan.

Moscato är en druvsort som finns i nästan alla italienska regioner och den ger olika viner beroende på produktionsområde, från det spektakulära alpområdet till den soliga södern. Moscato d’Asti, Moscato dell’Oltrepo Pavese, Moscato di Sardegna och Moscato di Pantelleria är de fyra sorterna grappa av Moscato, alla lagrade på franska fat (Allier och Limousin).

Förutom dessa består produktserien av:

• Grappe Millesimate 1994, 1997 och 2000. Noggrant utvalda och varje enskild flaska är numrerad. En cuvée av Moscato från olika delar av Italien som lagrats på franska ekfat.

• Moscato D’Asti och Nebbiolo da Barolo (Piemontes klassiska druvor). Två fräscha och unga endruvs-grappor med olika ”stämningar” från de senaste skördarna.

• Ananda (kakaolikör) och Calvilla (äpplelikör)

 

AB Selezione LOGO copy