Marco Capra

Året var 1945 när Tommaso Capra, känd som ”Tumasin”, etablerade vingården på kullarna i Santo Stefano Belbo.

Marco Capra är en liten, familjeägd vingård, där konsten att odla vin gått i arv från generation till generation. Den kvalitet som utmärker vinet kommer av kontroll över hela produktionskedjan, från vinstock till flaska, via processer som respekterar tradition men samtidigt främjar innovation vilket utmärker moderna vingårdar av idag. Gården ligger i Santo Stefano Belbo, på Seirole kullen mellan Langhe och Monferrato distrikten. Områdets främsta resurs har alltid varit vinodling och särskilda geologiska konforma av marken och områdets mikroklimat gynnar perfekt mognad av druvorna och de typiska organoleptiska egenskaperna.

Gården drivs idag av Marco Capra; en ung vinmakare som har lyckats ge gården det innovativa uppsving som kännetecknar de nya generationerna, samtidigt som han fortsätter att följa de läror och traditioner som avkunnats av hans förfäder. Att producera högkvalitativa viner har högsta prioritet och för att uppnå det läggs mycket jobb från grunden i vinodlingen där arbetet görs så naturligt och miljövänligt som möjligt.

Marco ger oss klassiska viner som Barbera d’Asti DOCG, Dolcetto DOC, Langhe Chardonnay DOC, Moscato d’Asti DOCG, Nebbiolo Rosé och har även återupptagit odling av den länge bortglömda vita druvan Nascetta vilket ger oss en Langhe Nascetta DOC med underbara toner av grapefrukt, äpple och aromatiska örter.

 

 

logomarcocapra