Santero

Spumante, spumante, spumante och mycket mer.

Santero grundades i början av 1958 av bröderna Santero; Leopoldo, Renzo, Aldo och Adelio, när dem följde i sin fars entreprenörsdrivna fotspår. Beläget i hjärtat av den vinproducerande regionen Piemonte, på Monferratos vackra kullar. En historia som sträcker sig ett halvt sekel tillbaka, präglad av passion för vinmarken, sakkunnig hantering av vinkällaren och stark kärlek till både stilla och mousserande vin. Idag utvecklar produktionsavdelningen företaget med omsorg i varje fas: från vinskörd till buteljering, som äger rum på plats i en totalrenoverad produktionsanläggning där innovation och teknik förenas och ger liv åt produkter med ett modernt utseende men med gammal själ.

Idag är Santero en mycket stor producent där man i den 18.000 kvm stora produktionsanläggningen har kapacitet att producera 18 miljoner flaskor per år. Santero har stora egna vinodlingar men köper också in vindruvor från ca 300 vinodlare i området, detta gör Santero till en viktig arbetsgivare i området. Trots sin storlek har kvalitet högsta prioritet och Santeros produkter vinner år efter år internationella utmärkelser med sina viner.

Santero har ett mycket stort och genomtänkt sortiment med Spumante men även söta viner, baserade på Moscato, och stilla både röda och vita viner. I spumante-sortimentet finns bland annat; Asti DOCG, Brachetto DOCG, Moscato d’Asti, Moscato Rosé, Prosecco DOC. De stilla vinerna utgörs av Barbera d’Asti DOCG, Chardonnay och Cabernet. Genomgående innovativ design kännetecknar Santeros produkter.

Santero logo