Tre Secoli

1887 startades den första kooperativa vinkällaren i Piemonte som än idag går från klarhet till klarhet.

Tre Secoli, grundades genom sammanslagningen av två mycket viktiga vinkooperativ i Piemonte: Cantina Sociale di Mombaruzzo, grundat 1887 som var det första kooperativa vinföretaget i Piemonte, och Cantina Sociale di Ricaldone, med 60 års vinhistoria bakom sig. Som namnet antyder så har detta kooperativ en historia som sträcker sig över 3 sekel och mycket starka rötter i området där vinbönderna tillsammans utgör framgången.

Sammanslutningen har mer än 1300 hektar vin – varav 440 Moscato, 340 Barbera och 160 Brachetto, på kullarna runt Mombaruzzo och Ricaldone som ligger mellan 200 och 400 meter över havet. Tre Secoli är med sin historia och storlek en mycket viktig aktör i Piemonte och var den första cantinan i Piemonte som började producera Barbera och Brachetto d’Acqui. 90% av produktionen utgörs av DOC- och DOCG-klassade viner.

Viner som produceras är bland annat Asti DOCG, Moscato d’Asti DOCG, Barbera d’Asti DOCG, Brachetto d’Acqui DOCG och den mycket prestigefulla Barbera d’Asti Superiore Nizza DOCG. Ett nytillskott i sortimentet är den biologiskt certifierade ”Larame”, en Barbera d’Asti som fått mycket högt genomslag både nationellt och internationellt för sin mycket höga kvalitet.

 

 

logo tre secoli